Paketići za najveće heroje

Edukacioni forum centar darivao pakete sa proizvodima PIROĆANAC ARILJE.

U ovom trenutku dvadeset mališana leči se od malignih bolesti u Nišu, a trenutno je njih devetoro na Dečjoj hematoonkološkoj klinici. Njihova životna bitka je i test humanosti i epamtije čitavog društva. Članovi udruženja Edukacioni forum centar Niš danas su se potrudili da ovim mališanima vrate osmeh na lice i obraduju ih novogodišnjim paketićima. Tridesetak paketića sadrže pamučne proizvode Piroćanac Arilje, firme koja se, treću godinu zaredom, redovno odaziva našim pozivima za donacije.

Teške životne bitke uglavnom bijemo sami, ali za one najteže neophodni su pomoć i empatija. To je na svojoj koži osetila i Ljudmila Ristić Miladinović čije se dete mesecima lečilo od raka na hematoonkolšokoj klinici.

-Empatija, razumevanje, profesionalizam u radu lekara, medecinskih sestara, ali i nemedicinskog osoblja nešto je što ćemo pamtiti svi koji smo imali tu nesreću da se borimo sa malignim oboljenjem deteta. Zaista su požrtvovani i ovim gestom odajemo zahvalnost i njima, ali i pružamo podršku svim mamama koje su trenutno na odeljenju. Borba za život deteta najteža je i najgora stvar koja vam se može desiti, ali moramo biti hrabri i razmišljati pozitivno. I izaći kao pobednici iz te preteške borbe. Želeli smo da im poklonima ulepšamo surovu svakodnevnicu, da znaju da mislimo na njih, a bez podrške i pomoći niko od nas ne može uspeti, istakla je Ljudmila Ristić Miladinović.

-Volela bih da se naučnici ujedine, kao što se sada ceo svet, cela planeta ujedinila u borbi sa korona virusom i vrlo brzo pronađen je lek, odnosno vakcina protiv kovida. Neka se tako pronađe i lek za dečji kancer, rekla je Ljudmila Ristić Miladinović.

Direktor Kliničkog centra Niš prof.dr Zoran Perišić zahvalio je na poklonima i svima koji žele da deci vrate osmeh na lice. On je istakao da se ta deca sada leče u mnogo savremenijim uslovima.

Prof.dr Gordana Kostić, načelnica Odeljenja dečje hematoonkologije istakla je da se trenutno devetoro dece nalazi na lečenju, od 20 njih koji se leči na odeljenju Dečje hematoonkološke klinike. Posebno se o njihovom zdravlju vodi računa u uslovima pandemije korona virusa, nije bilo zaraženih jer je trijaža vrlo detaljna pri ulasku na kliniku.

Ostaje želja mališani što pre ozdrave i da se vrate svojim redovnim aktivnostima, porodici i drugarima. A u toj borbi nisu sami, istakla je članica udruženja Katarina Tabaković i pozvala sve društveno odgovorne firme da prate primer kompanije Piroćanac Arilje i jave se udruženju, kako bismo i ubuduće uspevali da dečicu koja biju najteže bitke obradujemo poklonima.