Edukacioni forum centar uručio poklone deci koja se leče od malignih bolesti

Udruženje Edukacioni forum centar Niš, čiji su članovi uglavnom ljudi zaposleni u medijima, uručilo je danas poklone deci koja se leče od malignih bolesti na Dečjoj hematoonkologiji UKC u Nišu.

“Ovo je već postala naša tradicija, četvrta godina zaredom. Dolazili smo za Vaskrs, a sada i uoči Božića, na Badnji dan, kako bismo pružili podršku najmlađim pacijentima i njihovim majkama koje se, sa lekarima i medicinskim osobljem, bore za život svog deteta. Dečici, našim najvećim superherojima, želimo da što pre izađu kao pobednici. I želimo da javnosti ukažemo na značaj podrške zajednice u najtežim momentima, osećanju da porodica nije sama u toj borbi, a nema teže i bolnije borbe od ove za život deteta”, poručila je Ljudmila Ristić Miladinović predsednica udruženja “Edukacioni forum centar”.

– Oni će najradosniji hrišćanski praznik provesti u bolničkoj sobi, pa ćemo im poklonima, bar za trenutak, skrenuti misli i učiniti lepšim praznične dane, dodala je Ristić Miladinović

Iz Edukacionog forum centra napominju da se, pored stalnih donatora, njihovoj akciji priključuje sve veći broj firmi, ali i pojedinaca koji doniraju vredne poklone. Ovog puta, pored garderobe, paketića, knjiga i školskog pribora, Božićne torte, javio im se i čovek koji je želeo da ostane anoniman. On je kupio tehničke aparate i posuđe za odeljenje Dečje hematoonkologije, koji su nedostajali mamama za pripremu hrane deci.

“Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje, a želja svih nas je ista, da superheroji pobede bolest i da sve naredne praznike dočekaju kod kuće, sa svojom porodicom, u zdravlju i radosti”, poručili su iz Edukacionog forum centra.