Pokloni za decu koja se bore sa malignim bolestima

Svetski dan dece obolele od kancera obeležen je 15. februara. Na žalost, u Srbiji godišnje oboli oko 300 dece od neke vrste malignih bolesti. U 80 odsto slučajeva rak kod dece je izlečiv, ali da bi procenat bio još veći, neophodno je da svetski stručnjaci i dalje rade na istraživanju personalizovane terapije.

Od momenta kada roditelj čuje najtežu i najgoru vest- da njegovo dete ima rak, pa do konačnog izlečenja, put je dug i mučan.

Na tom putu bi trebalo da svi oko deteta i porodice imaju mnogo empatije i razumevanja i budu podrška na putu do izlečenja.

Shvatajući značaj podrške, udruženje Edukacioni forum centar je odnelo poklone za decu koja se leče od raka- 30 pari pidžama, a za odeljenje Dečje hematoonkologije 30 posteljina i 30 jastuka sa silikonskim punjenjem.

Kako je istakla predsednica udruženja Ljudmila Ristić Miladinović, želja im je da deci bar za trenutak skrenu misli sa kanila, igala, bolnice…i da se obraduju poklonima i znaju da neko misli na njih.

Član udruženja Dragan Videnović ističe da čineći dobro drugima, činimo i sebi da se dobro osećamo jer znamo da smo nekom pomogli.

Dvoje niških novinara najavljuju da već rade na prikupljanju novih donacija i upućuju poziv svim ljudima dobre volje da im se pridruže.

Načelnica Dečje hematoonkologije dr Danijela Jovančić Petković izrazila je zahvalnost na poklonima i činjenici da neko misli na tu decu, koja se bore sa najtežim bolestima i biju svoju najvažniju bitku.

Podsećamo, Edukacioni forum centar nedavno je 30 dece na Hematoonkologiji UKC Niš obradovao vrednim božićnim poklonima i tortom za mame koje su sa decom na lečenju.

Iz udruženja šalju pozdrave bolesnoj deci, uz poruku da što pre pobede bolest i odu svojim kućama, nastave sa igrom i normalnim životom, koje im je bolest prekinula.