Pomoć Dečjoj hematoonkologiji u Nišu

Edukacioni forum centar pokrenuo je kampanju pomoći Dečjoj hematoonkologiji u Nišu, sa više akcija, čiji je cilj obezbeđivanje kvalitetnijih uslova lečenja dece obolele od malignih bolesti.

Prva akcija, koju smo pokrenuli u saradnji sa našom dijasporom, odnosi se na nabavku savremenih medicinskih aparata koji su neophodni za lakšu i bržu dijagnostiku, kao i savremeni hematološki analizator krvi. Voleli bismo da se i lokalna zajednica uključi u našu kampanju, od gradskih vlasti do javnih preduzeća, kako bismo što pre uspeli da nabavimo neophodne aparate.

Uporedo sa ovom akcijom, u toku je i niz drugih aktivnosti, kako bismo deci i mamama olakšali boravak u bolnici tokom lečenja.
Pozvali smo domaće, ali i strane kompanije koje posluju u Srbiji, da se uključe u akciju „Pun frižider za mame i decu“.

Po ugledu na evropske klinike, voleli bismo da se majkama olakšaju najteži momenti u životu, tako što neće morati da, pored ostalih briga i troškova, razmišljaju i o kupovini namirnica (mame imaju kuhinju na raspolaganju na odeljenju Dečje hematoonkologije u kojoj same mogu pripremati deci obroke).
Veoma često, zbog težine bolesti deteta, mame nisu u mogućnosti da ostave dete i izađu do najbliže prodavnice ili pekare, tako da bi se na ovaj način rešio još jedan problem.
Dakle, pozivamo sve domaće kompanije, proizvođače zdrave hrane, da se uključe u kampanju tako što će dva puta mesečno dopremati voće, povrće, meso, mlečne proizvode, voćne jogurte, sladoled…
Napominjemo da je reč o malim količinama, koje sigurno ne bi predstavljale veliki izdatak za kompanije, s obzirom na to da se nadamo pozitivnom odgovoru više firmi.

Treća aktivnost našeg udruženja odnosi se na nabavku aparata za vodu za Dečju hematoonkologiju, jer obolela deca najčešće piju flaširanu vodu, što bi takođe mamama i porodici bolesnog deteta mnogo značilo tokom lečenja i uštedelo novac za druge potrebe.

Takođe smo pozvali proizvođače pamučnih peškira i dečjih pižamica da se priključe akciji i doniraju svoje proizvode odeljenju. Ako život čine sitnice, potrudimo se zajedno da malim, najtežim pacijentima, učinimo sumorne i neizvesne dane što lepšim i prijatnijim.

O svakoj akciji ćemo obaveštavati javnost, a sve vas, dragi sugrađani i sunarodnici širom sveta, pozivamo da svojim idejama, akcijama, prilozima, podržite našu kampanju.

Svaka uplata će biti vidljiva na našem sajtu, sav novac ide za kupovinu aparata, mi u organizaciji svi radimo ovu akciju volonterski, sa samo jednom željom – da pomognemo u lečenju i izlečenju dece sa malignim bolestima, da se poboljšaju uslovi lečenja na našoj klinici, čime bi se doprinelo sistemskom rešavanju problema, jer naša pojedinačna pomoć za lečenje u inostranstvu, nekada detetu stigne prekasno…

Poražavajući su podaci da u Srbiji jedno dete dnevno oboli od neke maligne bolesti, a jedno nedeljno izgubi život u borbi sa kancerom.

Deca su za sve ljude njihov život.
Euripid